E-Bülten Üyeliği
KAYIT OL
Sucuklu Kuru Fasulye - Ekim

Malzemeler:

-          500 gr kuru fasulye

-          Yarım kangal Gurme Sucuk

-          2 adet orta boy kuru soğan

-          Yarım çay bardağı zeytinyağı

-          2 yemek kaşığı biber ya da domates salçası

-          Tuz

Yapılışı:

-          Bir gece önceden fasulyeyi ayıklayıp yıkayın ve ılık su ile ıslatın.

-          Islatıp yumuşayan fasulyeyi yemeği yapmadan hemen önce süzün.

-          Soğanları yemeklik, sucukları ile halka şeklinde doğrayın.

-          Tencereye zeytinyağını, soğanları ve tuzunu koyup orta ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salçayı ilave edin ve 1 dakika daha kavurun.

-          Sucukları ekleyip 1 dakika daha kavurun.

-          Son olarak fasulyeleri ve fasulyelerin üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. 25 – 30 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirin, fasulyeler istediğiniz kıvamda pişince ocaktan alıp, sıcak servis yapın.